• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень знань безпеки життєдіяльності

Тиждень знань безпеки життєдіяльності

2024-04-15

/Files/images/kvten_2024/20240418_201122.jpg

В навчальному закладі КЗ «Олексіївський ліцей» з 08 квітня по 12 квітня 2024 року був проведений Тиждень знань безпеки життєдіяльності на тему: «Дарма не бійся, але стережися!» (психологічна підтримка та дії у надзвичайних ситуаціях під час воєнного стану).

Повномасштабне вторгнення росії в Україну спричинило безпрецедентний вплив на усі сфери життя українців, зокрема й на психоемоційний добробут. В цей період діти та підлітки особливо вразливі і як ніколи потребують підтримки. Допомогти дітям та молоді стати більш стійкими у подоланні викликів війни було головною метою проведення Тижня здоров’я, який у нашому ліцеї.

Кожен день був цікавим, корисним та різноманітним. Педагогами та працівниками ліцею були проведені ігри та вправи на зняття емоційної напруги, перегляд і обговорення презентацій про цінність ментального здоров'я, способи піклування про нього. Працівники ліцею вчили учнів піклуватися про себе, знаходити в собі сили, опановувати стрес, тривогу, гнів тощо. Учні вчились піклуватись про себе та інших, відновлювати та зміцнювати своє здоров’я.

Під час заходів учні та педагоги отримали психологічне розвантаження, гарний настрій та позитивні емоції. У рамках тижня проводилися виховні заходи різних форм: фізкультурна розвага, тренінги, квести, виховні години, перегляд презентацій, години спілкування, вправи на зняття стресу, практичні заняття з елементами тренінгу, бесіди, інформаційні години, виготовляли плакат.

До проведення виховних заходів залучалися і батьки учнів, адже в умовах воєнного часу вони також потребують покращення психо – емоційного здоров’я. Для них проведено консультативні батьківські збори «Як говорити з дітьми про війну?».

Розпочався тиждень із загальношкільної лінійки «Здоров’я – це благо, дане нам природою…», яку провела педагог - організатор Козуб В. Г. Бібліотекар ліцею Коваль В. М. організувала виставку літератури «Ментальне здоров’я».

Проведено заходи:

Дошкільний підрозділ, 1-4 класи: Бесіда « Як допомогти дітям пройти крізь виклики війни?». Бесіда « Збереження життя та здоров’я під час воєнного стану». Вправи для зняття стресу та емоційної напруги. Урок безпеки « Збереження життя та здоров’я під час воєнного стану». Година спілкування «Поведінка у надзвичайній ситуації». Година спілкування «(Не) безпека в час війни». Практичне заняття з елементами тренінгу «Профілактика та подолання стресових ситуацій». Перегляд презентації до тижня безпеки «Дарма не бійся, але стережися». Створення плакату безпеки «Правила поведінки під час небезпеки та сигналів тривоги».

5-11 класи:

Виховна година «Як зберегти спокій? Підвищення стресостійкості». Година спілкування «Війна і ми: як допомогти дитині заспокоїтись». Ігрова програма «Безпека понад усе». Тренінгове заняття «Підтримка психоемоційного здоров’я особистості у стресових ситуаціях воєнного часу». Квест «Ментальне здоров’я». Година спілкування «Потяг безпеки». Квест-гра «Ментальне здоров’я – запорука щасливого життя». Заняття з елементами тренінгу «Мистецтво позитивного мислення». Урок безпеки «Правила дій при оповіщенні населення про екстремальну ситуацію». Консультативні батьківські збори «Як говорити з дітьми про війну?».

Проведені заходи сприяють і допомагають учням усвідомити цінність ментального здоров'я, розвивають уявлення про безпеку життєдіяльності в умовах воєнного часу.

/Files/images/kvten_2024/20240418_201107.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 3

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Травень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031